Beneficiarii de fonduri structurale au nevoie de informatii exacte

Print Friendly, PDF & Email

aparut in Ziarul Europeanul, editia II, nr. 10, din 24 decembrie 2007

Despre accesarea fondurilor structurale in Romania, se vorbeste inca din anul 2005. Cu timpul, volumul de informatii despre acest subiect a crescut tot mai mult, ajungand in prezent la dimensiuni foarte mari si, de aceea, dificil de digerat de catre majoritatea potentialilor beneficiari de finantare. Acestia au nevoie de raspunsuri exacte, la obiect, care sa corespunda situatiilor concrete din activitatea cotidiana.

euROpeanul a incercat, pe parcursul celor 14 editii publicate in ultimele patru luni, sa ofere cat mai multe astfel de raspunsuri in pagina dedicata dialogului cu cititorii.

Site-urile specializate in furnizarea de informatii privind fondurile structurale, dar si firmele de consultanta, primesc tot mai multe intrebari legate de realizarea proiectelor si obtinerea finantarilor. Majoritatea intrebarilor se refera la elemente concrete, cum ar fi eligibilitatea beneficiarilor si a proiectelor sau cat dintr-o anumita cheltuiala este eligibila.

Exista insa si multe intrebari legate de ce anume se finanteaza dintr-un program operational sau in ce program se incadreaza un anumit proiect.

Aceasta denota faptul ca exista, inca, o nevoie de informatii generale, dar structurate. Astfel de informatii pot fi consultate fie pe site-urile ministerelor responsabile de gestionarea fondurilor structurale, fie pe site-ul www.fonduri-ue.ro, gestionat de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

În ceea ce priveste categoria persoanelor/ organizatiilor interesate de informatii exacte privind accesarea fondurilor structurale, le recomandam sa verifice ghidurile solicitantilor de finantare, disponibile pentru fiecare domeniu de interventie si axa prioritara ale fiecarui program operational.

Aceste ghiduri se afla deja in varianta oficiala sau varianta de consultare publica pe site-urile ministerelor sau pe site-ul mentionat mai sus. Astfel, exista ghiduri pentru Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Programul Operational Sectorial de Mediu si Programul Operational Asistenta Tehnica. În perioada imediat urmatoare vor fi publicate ghiduri si pentru celelalte programe operationale.

Share

Adauga comentariu

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.177 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Aboneaza-te!